Oefentherapie Mensendieck Voorschoten

Voor iedereen die op een veilige en verantwoorde manier oefeningen wil doen en wil trainen.

Wilt u oefenen op maat met oefeningen die thuis ook verder opgepakt kunnen worden om het gewenste resultaat zo snel mogelijk te behalen?

Oefeningen die gebaseerd worden op de wensen die u heeft?

De gym wordt afgestemd op u en uw wensen. Dit houdt in dat er vooraf bepaald wordt of oefeningen vooral gericht zijn op kracht en inspanning, rekken en flexibiliteit en/of ontspanningsoefeningen. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele lichamelijke klachten waardoor de oefeningen therapeutisch verantwoord zijn.

U kunt ervoor kiezen de lessen alleen of met een groepje van maximaal 5 mensen/ vrienden te komen volgen.

Tijd: U kunt een vaste tijd op vrijdag- of zaterdagochtend afspreken, lessen duren een uur. Deze lessen worden afgesproken voor minimaal 8 keer en kosten 35 euro per uur ongeacht het aantal mensen waarmee u komt.

Lessen zijn ook geschikt voor eventueel herstel na zwangerschap of om een basis te vormen om veilig verder te gaan met andere sporten. Maar ook als doelgroep les voor bijvoorbeeld Reuma, rugklachten e.d.

Ouderengym Leiderdorp

Sporten als je senior (50+) bent is net zo belangrijk als goed eten en drinken. Immers is bewegen het goedkoopste medicijn met de gezelligste bijwerking!

Maar als je iets ouder bent zijn niet alle sporten meer haalbaar, wanneer je dan toch graag met leeftijdsgenoten wilt sporten dan is de gym misschien iets voor jou. De lessen zijn voor jonge senioren maar ook voor vitale ouderen en bestaan uit oefeningen staand en op de mat, met en zonder dyna band wordt op deze manier het hele lichaam getraind.

Het aantal senioren dat op hoge leeftijd aan sport doet, neemt toe. Vooral zelfstandige senioren tussen de 65 en 75 jaar hebben in het sporten een flinke inhaalslag gemaakt. Dit blijkt ook uit een rapport van het SCP van december 2010. Onderzoekers benadrukken het grote belang van bewegen zowel binnen als buiten. In de toekomst blijft een actieve leefstijl van belang voor de senioren. Senioren hebben minder gezondheidsproblemen als ze regelmatig in beweging zijn.

De lessen zijn op woensdagochtend van 9.30 tot 10.15 ( deze is vol ) en van 10.30 tot 11.15 in fysiotherapie maatschap de Goudeket aan de Simonsmit weg in Leiderdorp (achterzijde Alrijne ziekenhuis).

In Voorschoten is het ook mogelijk de lessen te volgen wanneer je dit met een groepje wilt doen. Zie hiervoor privé gym.