Oefentherapie Mensendieck Voorschoten

Zwangerschapsgym

Iedere zwangerschap is voor de vrouw een bijzondere tijd. Tegelijkertijd verandert er veel in het leven van de vrouw. Een goede voorbereiding kan helpen de bevalling positief tegemoet te zien.

De lessen die ik geef, worden gegeven op de Mensendieck manier, waar buiten oefeningen, de theorie over de bevalling, belangrijke veranderingen in het laatste stuk van de zwangerschapsperiode en kraamperiode worden gegeven. Ook is er veel aandacht voor houding en beweging tijdens de zwangerschap en voor bij de zorg van het kindje. Iets waar ook na de bevalling veel plezier aan beleefd wordt en waarmee klachten voorkomen kunnen worden.

Een extra doel van de gym is ook veel plezier met elkaar hebben, vrouwen leren kennen die ongeveer even lang zwanger zijn waardoor er vaak herkenning is in de dingen die je meemaakt.

Vanaf januari 2013 bestaat de cursus uit 10 lesavonden van elk een uur (waarvan 2 partnerlessen). Bij de partnerlessen wordt er ingegaan op de praktische zaken van het krijgen van een kind. Bij de keuze van een startdatum is het belangrijk dat u bent uitgerekend tussen 6 en 2 weken na de laatste les van de cursus. Dit komt er op neer dat u ten tijde van de startdatum ongeveer 26 tot 31 weken zwanger bent.

Na-gym

Na de gym is het ook mogelijk voor het volgen van na-gym ( Dit is natuurlijk ook mogelijk voor vrouwen die de gym niet gevolgd hebben). Dit is gericht op het herstel na de zwangerschap, conditie verbeteren (in het bijzonder van het houdings- en bewegingsapparaat), welke houdingen het minst belastend zijn tijdens de verzorging van de baby, in combinatie met theorie over herstel na zwangerschap.
Maar ook het uitwisselen van tips en bespreken van vragen met moeders die allemaal ongeveer even oude baby’s hebben is een belangrijk onderdeel voor de nagym.

Vergoedingen van verzekeraars

Als u aanvullend verzekerd bent bij Zorg en Zekerheid kunt u de nota die u krijgt indienen bij de verzekeraar en wordt de cursus geheel of grotendeels vergoed ( dit vindt u terug in uw zorgpolis ). Maar ook veel andere verzekeraars vergoeden de cursus in hun aanvullend pakket en kunt u de nota indienen bij de betreffende verzekeraar.

Voor een actueel overzicht van de prijzen en vergoedingen vanuit Activite, zie hier. Een lidmaatschap bij Activite kost 22,50 euro per jaar en geeft kortingen op cursussen, parken als avifauna en duinrell, en geeft korting op een verzekering bij zorg en zekerheid ( 5% op de basis en 7% op de aanvullende verzekering voor jou en je partner ) en vele andere acties. Ook zijn de spullen voor de bevalling via activite gratis te huur bij Vegro. Voor meer informatie zie via deze link. )

Aanmelden kan via deze link of via de folder in het folderschap voor de praktijk van Oefentherapie Mensendieck in het gezondheidscentrum aan de Jan Evertsenlaan 2 ( bij binnenkomst het eerste folderschap aan uw rechterhand ).