Oefentherapie Mensendieck Voorschoten

Ouderengym Leiderdorp

Sporten als je senior (50+) bent is net zo belangrijk als goed eten en drinken. Immers is bewegen het goedkoopste medicijn met de gezelligste bijwerking!

Maar als je iets ouder bent zijn niet alle sporten meer haalbaar, wanneer je dan toch graag met leeftijdsgenoten wilt sporten dan is de gym misschien iets voor jou. De lessen zijn voor jonge senioren maar ook voor vitale ouderen en bestaan uit oefeningen staand en op de mat, met en zonder dyna band wordt op deze manier het hele lichaam getraind.

Het aantal senioren dat op hoge leeftijd aan sport doet, neemt toe. Vooral zelfstandige senioren tussen de 65 en 75 jaar hebben in het sporten een flinke inhaalslag gemaakt. Dit blijkt ook uit een rapport van het SCP van december 2010. Onderzoekers benadrukken het grote belang van bewegen zowel binnen als buiten. In de toekomst blijft een actieve leefstijl van belang voor de senioren. Senioren hebben minder gezondheidsproblemen als ze regelmatig in beweging zijn.

De lessen zijn op woensdagochtend van 9.30 tot 10.15 ( hier zijn 2 plekken vrij ) en van 10.30 tot 11.15 in fysiotherapie maatschap de Goudeket aan de Simonsmit weg in Leiderdorp (achterzijde Alrijne ziekenhuis).